17 Nisan 2006

The X Files



Sürekli takip ettiğim birkaç cnbc-e dizisinden birisi. Dizi ve filmi hakkında detaylı bilgileri aşağıdaki linklerden edinebilirsiniz. Onları buraya kopyala/yapıştır yapmanın bir manası yok sanırım?

Ben bu diziden neden hoşlandığımdan bahsetmek istiyorum. Bilim-kurgudan hoşlananların genel olarak bu diziden de hoşlanmaları son derece normal. Dizi, biraz ilginç bir yapıya sahip. Benim takip ettiğim kadarıyla temel bir hikaye söz konusu, arada birkaç bölüm birbirne bağlı olarak bu hikaye üzerinden devam ediyor. Bunun dışında ise birbirinden bağımsız, ilginç ve farklı konuların işlendiği bölümler var. Her bölüm aslında bir x-files dosyası ile son bulmuyor. Bazen herşeyin mantıklı ve bilimsel açıklamaları çıkıyor. Bu birbirinden bağımsız bölümler, bir senaryo takımının çalışmaları sonucu ortaya çıkıyor. Konuların farklı bakış açıları ve kalemlerden çıktığı izlenimi ediniyorum ben. Bu ekibin yaratıcı üyelerinden çıkan hikayelerin
her biri sanki ayrı bir kısa bilim-kurgu filmi.

İşte bu sebeplerle bu dizi bana ilginç geliyor ve mümkün olduğunca kaçırmadan takip ediyorum. Siz de bilim-kurguya meraklı ve henüz bu diziyi izlemedi iseniz, tavsiye ederim..

Türkiye'de şu anda dizinin 7. sezon bölümleri oynuyor. Bildigim kadarıyla 8. sezon bölümlerine ait DVD piyasaya çıktı ama ben Türkiye'de şu ana kadar herhangi bir sezona ait DVD göremedim.

Neyse, lafı çok uzattım.. Merak edenler için, buyrun bazı x-files linkleri:

http://www.cnbce.com/dizi.asp?ID=32
http://en.wikipedia.org/wiki/The_X-Files

http://www.geocities.com/Hollywood/3142/Links.htm
http://www.scifi.com/xfiles/

Hiç yorum yok: