25 Şubat 2011

Arslansın, Kaplansın Türkiye..

Yılmaz Özdil'in bugünkü yazısında dile getridiği konu ve verdiği bilgiler üzerine merak edip, gerçekten de böyle bir duyuru yapmışlar mıdır diye baktım...
Yazarın da belirttiği gibi, Libya'daki Türkiye Büyükelçiliği internet sitesinden kaldırılmış bu duyuru ama Ticaret Müşavirliği sitesinden kaldırmayı unutmuşlar..
Buyrun, Libya'da olaylar patlak vermeden çok çok kısa bir süre önce, büyükelçiliğimiz tarafından yapılan duyuru şöyle:



Libyada İstikrar Var
16-02-2011
LİBYA’DA YAŞAYAN VATANDAŞLARIMIZA DUYURU
Büyükelçiliğimiz ile temasa geçen bazı vatandaşlarımız, bazı Mağrib ülkeleri ve Ortadoğu’da yaşanan olaylar sonrasında Libya’daki asayiş durumu hakkında sorular yöneltmektedirler.

Libya’da hâlihazırda güvenlik ve istikrar bakımından bir sıkıntı yaşanmamaktadır. Bu konuda, vatandaşlarımızın müsterih olmaları tavsiye olunur. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerine ilişkin konular ve gelişmeler, Büyükelçiliğimizce yakından takip edilmektedir.

Libya’da iş yapan şirketlerimizin faaliyetlerinin geleceğine yönelik endişe duymalarını gerektirecek bir durumun bulunmadığı, mevcut ortamın, Libya’da gerçekleştirilmesi düşünülen ticaret, yatırım ve müteahhitlik faaliyetlerinin hayata geçirilmesinde bir engel teşkil etmediği değerlendirilmektedir.

Her hal ve kârda, vatandaşlarımızın, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da acil durumlarda derhal Büyükelçiliğimize haber vermeleri önemle rica olunur. (Büyükelçilik tel.no: 021.340.11.40, Büyükelçilik Müsteşarı Ertuğrul Demirci Cep tel.no: 091.831.28.71)

Tüm vatandaşlarımıza ve şirketlerimize saygıyla duyurulur.


T.C.Trablus Büyükelçiliği

Muhtemelen oradan da yayından kaldıracaklardır birazdan apar topar diye internet sitesinin ekran görüntüsünü de aldım...
Son iki gündür gazetelerde bir zafer havasıdır esiyor. İşte İngilizler bile birşey yapamamış ama biz vatandaşlarımızı çıkarıyormuşuz oradan filan diye.. 25.000'in üzerinde Türk vatandaşının bulunduğu söyleniyor Libya'da. Şimdiye kadar herhalde birkaç bin tanesi getirilmiştir, getirilmeye devam edecektir.. Zaten yapılması gereken birşeyi bir kahramanlık hikayesine dönüştürmeden önce, yukarıdaki duyuru gibi bir skandalı açıklamaları gerekiyor. Bu ülkenin istihbarat birimleri ne iş yapmaktadır.. Neredeyse sokaktaki her vatandaşın bile tahmin ettiği gibi bölge ülkelerinin hepsinin karışacağı ortadayken, böyle bir duyuru yapmak ya dünyanın en büyük istihbarat fiyaskolarından birisini, ya da kendi vatandaşlarını bile bile tehlikeye atan bir sorumsuzluğun yani daha büyük bir fiyaskonun göstergesidir. Bu duyuru yapılmasa belki pek çok kişi günler öncesinden ülkeyi sorunsuz bir şekilde terk edecekti zaten, gereken önlemlerini alarak.


Yazıklar olsun.. hem bunu yapanlara hem de şimdi kahramanlık destanları düzen zavallı basın parçacıklarına..
ucuz kahramanlar

Hiç yorum yok: