05 Nisan 2011

Güzel Ülkenin, Şahane İnsanları!

Dünya üzerinde zekasına bu kadar alenen ve hoyratça hakaret edilen başka bir ülke insanı olmuş mudur acaba?

Ülkenin başbakanı çıkıyor, nükleer santral ile evdeki tüpgazı karşılaştırıyor.. hani şaka/espri olarak bile kötü. Arkadaş ortamında birisi bunu espri olarak yapsa suratına bakarız ters ters..
Ama hükümetin başkanı zahmet edip, zeka unsuru taşıyan bir takım demogoji yapmaya, yanıltıcı istatistiklerle görüşünü desteklemeye çalışmaya gerek duymuyor, bodozlama dalga geçiyor halkla.. ama ne oluyor? (yazının sonunda...)

Sonra günlerden bir gün, aynı ülkede 1 milyon 7 yüzbin kişinin katıldığı, hepsinin geleceğini doğrudan ilgilendiren bir sınav yapılıyor. Sınavda öyle önlemler alınıyor ki, nerdeyse nefes almayı yasaklayacaklar soruları çözerken.. bazı insanlar altlarına bez bağlayıp giriyorlar sınava.. komik di mi?

Ha, bir de tarihi boyunca sistemden otomatik olarak ve rastgele yapılan sınav salonu belirlemesinde elle müdahale olduğu ortaya çıkıyor.. Pek çok yerde hanım kızlarımızın erkeklerden ayrı okullarda, ayrı sınıflarda sınava girdikleri ortaya çıkıyor.. Bu tür bir elle müdahale bile sınavın geçerliliğini ortadan kaldıran bir durumken, yetkililer açıklıyor "pozitif ayrımcılık yaptık" diye.. Halbuki ne kadar meraklıdır bu "zihniyet" pozitif ayrımcılık yapmaya di mi? hiç haberiniz yok muydu?

Neyse, sınav yapılıyor, ertesi gün sınava ait bir soru kitapçığı ve cevap anahtarı basına dağıtılıyor. Birileri farkediyor ki, matematik sorularının cevap şıklarında bir şifre gizli. Eğer o şifreyi biliyorsan, soruyu okumana bile gerek kalmadan, kalem oynatmadan 40 sorudan 37 tanesini doğru şekilde çözebiliyorsun.. o-ha (pardon)


Sonrası malum, sınavı yapan kurumun başındaki ilginç saçlı, komik bıyıklı bir amca çıkıyor ""ebelek"" ve ""gübelek"" yapıyor.. önce "şifre yoktur, yalan haber bunlar" diyor.. sonra aynı toplantıda "şifre vardır, biz bile bile basına verdik bu kopyayı" diyor.. peki sözel kısımlarda nasıl bir şifre vardı diye sorulunca ""hebelek"" diyor.. Yani bişeyler diyor ama, o an ne dediğini kendisi bile anlamıyor bence..
Haaa bu arada, sınav tarihinde ilk defa her adaya ayrı bir soru kitapçığı dağıtıldığı ortaya çıkıyor. Şaka gibi.. bunu da üstün bir güvenlik önlemi olarak, gururla söylüyorlar.. istediğin kişiye özel kitapçık hazırla, onu istediğin okula, salona yerleştir.. tarihin en güvenli sınavını yaptığını söyle..

daha bitmiyor..
Yine aynı ülkenin muhterem cumhurbaşkanı çıkıyor bu sefer basın karşısına.. diyor ki, "ben ilginç saçlı, komik bıyıklı arkadaşla konuştum, beni ikna etti" diyor. "Çok şahane yapmışlar sınavı, siz ikinci sınava çalışın, kafanızı yormayın böyle şeylerle" diyor..

Yürütmeden sorumlu erkin temsilcisi çıkıyor, "reis-i cumhur ikna olduysa bize ne yemek düşer?" demeye getiren bir açıklama yapıyor.. daha ne olsun..

Peki tüm bunlar olurken, her birinin zekasıyla böyle hoyratça dalga geçilirken, yönetim temsilini bu insancıklara veren bu güzel ülkenin, şahane insanları ne diyor?

"yarabbi şükür"

bir dahaki seçimde daha da yüksek oy verelim ki, yüzümüzden rahmet eksik olmasın...

"amin"