27 Nisan 2006

Cin Ali

Cin Ali'nin hastasıyız... ilkokuldayken nefes kesen maceralarını takip ederdik.. sanırım bendeki çizgi roman merakı da o zamanlardan kalma.. her ne kadar primitive olsa da, kendine özgü çizim stili ile hala hayranlık duyduğum bir seridir..
Geçenlerde gezinirken zevk diyarı isimli sitede cin ali serisinden iki hikaye olduğuna rastladım. cin ali'nin topacı ve cin ali ile berber fil. Zevkle okudum tabii ikisini de.. Umarım diğer maceralarını da görürüz bi yerlerde..


Ama bu arada cin ali'ye ilişkin bişi daha hatırladım. Resimlerin üstünde hikayeyi destekleyecek şekilde (kırbaç, at, fil, vs..) gibi açıklayıcı notların olması.. yine çok sevimli geldi..

19 Nisan 2006

i-river t30 mp3 player


Merhaba, bir suredir kendime bir mp3 player almak istiyordum. Sonucta i-river t30 1 GB. aldim bir tane, yaklasik 10 gundur kullaniyorum ve su ana kadar da cok memnunum.. Sizlere de bilgi vereyim istedim. Nasil birsey istiyordum, neye gore dusundum, nasil karar verdim, vs..

Bu biraz uzun bir konu oldu, o sebeple konuyla ilgilenmiyorsaniz hic devam etmeyin bundan sonrasina derim..

Oncelikle benim icin kritik olan seyler sunlardi:

1. Fiyati uygun olacak: teknoloji bu kadar hizli degisirken, ne kadar guzel de olsa, bu tur bir cihaza cok fazla para vermek insanin canini acitabiliyor. Cunku bir sure sonra ayni urunu yari fiyatina gorebiliyorsunuz..)

2. HD degil, flash bellek olacak:
Diskli bir urun her ne kadar cok genis (2-40 GB ve daha fazlasi) bir kapasite sunsa da, biraz hassas oluyor. Ben de bir miktar sakar bir insan oldugum icin kolayca bozma potansiyeline sahibim. O acidan 1 nolu sebebi de destekler bir sekilde simdilik HD yerine flash bellekli bir cihaz almaya karar verdim.

3. Ses kalitesi tatmin edici olmali: Piyasada o kadar cok urun var ki, uzerinde her turlu ozelligi fazlasiyla olan (radyo, ses kaydi, video gosterme, resim gosterme, vs..) ama ses kalitesi zayif..

4. Pil ile calismasi ve kullanim suresinin uzun olmasi: USB’den sarj edilen cihazlarin da avantajlari var ama bence en ideali AAA pil ile calisanlar. Sarjli piller ile kullanimi cok rahat.

5. Kullaniminin kolay ve pratik olmasi: hem icerik yenilemesi acisindan hem de butonlar ve yazilim olarak kullanisli bir cihaz olmasi gerekiyor.

6. Uzun omurlu olmasi: Piyasadaki pek cok urunun maksimum omrunun 1-1,5 sene oldugu dusunulunce, biraz dayanikli ve uzun omurlu (en az 3-4 yil) olmasi beklenmekte.

Neyse, aradigim ozelliklerin en kritikleri bunlar di, ve arastirmaya basladim. Ilk baslarda I-Pod Shuffle uzerinde durdum, fakat piyasada 1 GB’lik modelini bulamayinca ondan hemen vazgectim zaten.

Daha onceden ozellikle ses kalitesindeki ustunluklerini bildigim i-river’i arastirdim. Aradigim kriterlere uyan 3 tane modelini buldum. T serisinden T-10, T-20 ve T-30. Pek cok ozelligi ayni olan ama birkac noktada ayrilan 3 model. T-10 ile hic ilgilenmedim zaten. Sekil olarak en guzel ve renkli olan modeli. Sadece bunlar sebebiyle fiyat farki oldugu icin, benim icin anlamli degildi. T-20 ve T-30 arasinda secim yapmamda da sunlar etkili oldu, T-20 USB'den şarj oluyor/T-30 pilli. T-20’nin direk USB baglanti sansi var/T-30 kablo ile baglanabiliyor. Fiyat olarak T-30 daha ucuz. Sonucta bana gore avantajlari daha fazla olan T-30’u tercih ettim.

Bir de fiyat bilgisi vereyim, gecen hafta 210 YTL’ye aldim, taksitli olarak.

Kullandigim kadariyla her acidan memnun kaldim simdilik, bu tur bir cihaz dusunenlere tavsiye ederim. Herhangi bir sorun yasarsam, yine burdan bilgi veririm zaten :)…

Gule gule kullanayim :)

Asagidaki linklerde T-30 ile ilgili detayli bilgi bulabilirsiniz:


http://www.iriveramerica.com/prod/ultra/t30/T30-1GB.aspx

http://www.theregister.co.uk/2005/10/03/review_iriver_t30/


http://www.pocketnow.com/index.php?a=portal_detail&t=reviews&id=701

http://www.cnet.com.au/mp3players/flash/0,39029120,40058063,00.htm

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=19101

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=228&productid=bd46307

17 Nisan 2006

The X Files



Sürekli takip ettiğim birkaç cnbc-e dizisinden birisi. Dizi ve filmi hakkında detaylı bilgileri aşağıdaki linklerden edinebilirsiniz. Onları buraya kopyala/yapıştır yapmanın bir manası yok sanırım?

Ben bu diziden neden hoşlandığımdan bahsetmek istiyorum. Bilim-kurgudan hoşlananların genel olarak bu diziden de hoşlanmaları son derece normal. Dizi, biraz ilginç bir yapıya sahip. Benim takip ettiğim kadarıyla temel bir hikaye söz konusu, arada birkaç bölüm birbirne bağlı olarak bu hikaye üzerinden devam ediyor. Bunun dışında ise birbirinden bağımsız, ilginç ve farklı konuların işlendiği bölümler var. Her bölüm aslında bir x-files dosyası ile son bulmuyor. Bazen herşeyin mantıklı ve bilimsel açıklamaları çıkıyor. Bu birbirinden bağımsız bölümler, bir senaryo takımının çalışmaları sonucu ortaya çıkıyor. Konuların farklı bakış açıları ve kalemlerden çıktığı izlenimi ediniyorum ben. Bu ekibin yaratıcı üyelerinden çıkan hikayelerin
her biri sanki ayrı bir kısa bilim-kurgu filmi.

İşte bu sebeplerle bu dizi bana ilginç geliyor ve mümkün olduğunca kaçırmadan takip ediyorum. Siz de bilim-kurguya meraklı ve henüz bu diziyi izlemedi iseniz, tavsiye ederim..

Türkiye'de şu anda dizinin 7. sezon bölümleri oynuyor. Bildigim kadarıyla 8. sezon bölümlerine ait DVD piyasaya çıktı ama ben Türkiye'de şu ana kadar herhangi bir sezona ait DVD göremedim.

Neyse, lafı çok uzattım.. Merak edenler için, buyrun bazı x-files linkleri:

http://www.cnbce.com/dizi.asp?ID=32
http://en.wikipedia.org/wiki/The_X-Files

http://www.geocities.com/Hollywood/3142/Links.htm
http://www.scifi.com/xfiles/

14 Nisan 2006

V for Vendetta

Matrix'in de yaraticilari Wachovski kardeslerden guzel bir cizgi roman uyarlamasi. Cok fazla aksiyon yok, Matrix gibi bir film beklemeyin o sebeple. Ama hem konu olarak, hem islenis olarak ben begendim filmi. Henuz gidip, gormeyenlere tavsiye ederim.. Natalie Portman'i da Leon'dan sonra ilk defa bir filmde basarili buldum. Artik rol kapasitesi olarak da olgunluga erisiyor sanirim. Hikaye cizgi romana oldukca sadik kalinarak islenmis, o acidan da guzel bence. Kisaca gidip, izleyin.. :)

V for Vendetta